YouTube biedt excuses aan voor verbergen LHBTQ-video’s

Heb je opvallend nieuws over biseksualiteit of een bekende bi gezien op tv, op internet of in de krant? Hier kun je dat met andere bi's delen.

YouTube biedt excuses aan voor verbergen LHBTQ-video’s

Berichtdoor Luuk » ma 20 maart 2017, 15:44

YouTube heeft excuses aangeboden voor verwarring over het verbergen van video’s van LHBTQ-gebruikers. Deze video’s waren niet te zien in een speciale beperkte modus, waarbij materiaal voor volwassenen wordt verborgen.

YouTube-gebruikers ontdekten dat filmpjes van LHBTQ-videomakers in de beperkte modus worden verborgen. Een filmpje waarin een bekende YouTuber acht inspirerende voorbeelden uit de LHBTQ-gemeenschap besprak, was bijvoorbeeld niet te zien.

"LHBTQ-video’s zijn wel beschikbaar in de beperkte modus", aldus YouTube in een verklaring. "Video’s waarin gevoelige onderwerpen worden besproken, zijn dat soms echter niet".

Volgens YouTube worden alleen video's over gevoelige onderwerpen verborgen, waarbij niet doelgericht LHBTQ-gebruikers worden geweerd. Videomakers constateerden echter dat niet alle verborgen video’s gevoelig materiaal bevatten. Zo zijn filmpjes waarin transgender-videomakers make-uptips geven ook niet te zien in de beperkte modus.

"Het spijt ons dat er verwarring is ontstaan en gaan jullie zorgen onderzoeken", belooft YouTube.

De videosite benadrukt dat de beperkte videomodus op YouTube door slechts een kleine groep mensen worden gebruikt. Door de functie in te schakelen worden video's over bijvoorbeeld gezondheid, politiek en seksualiteit verborgen. Standaard staat de beperkte modus uitgeschakeld.

Bron: http://www.nu.nl/internet/4554402/youtu ... ideos.html
What is essential? Is it visible to the eye?
Avatar gebruiker
Luuk
 
Berichten: 231
Geregistreerd: wo 15 jan 2014, 00:04
Woonplaats: Far away from nowhere

Re: YouTube biedt excuses aan voor verbergen LHBTQ-video’s

Berichtdoor Anubis » ma 20 maart 2017, 22:51

Ik hoop niet dat dit als politiek wapen (tegen YouTube) gebruikt wordt, aangezien ik ten zeerste betwijfel dat er kwade bedoelingen waren, maar het is toch zeer gewaardeerd dat ze hun excuses aanbieden.
Anubis
 
Berichten: 149
Geregistreerd: do 12 mei 2016, 18:27

Re: YouTube biedt excuses aan voor verbergen LHBTQ-video’s

Berichtdoor Luuk » ma 02 jul 2018, 22:21

YouTube biedt excuses aan voor teleurstellen LHBTQ-videomakers

Videoplatform YouTube heeft zijn excuses aangeboden voor de manier waarop LHBTQ-videomakers in de afgelopen periode zijn behandeld. Dat deed YouTube in een reeks tweets aan het einde van de Pride-maand, waarin een oproep werd gedaan voor meer begrip richting de LHBTQ-gemeenschap. Video's over LHBTQ-onderwerpen richten zich op geaardheid en seksualiteit.

"Er zijn momenten geweest waarop we de LHBTQ-community hebben geleurgesteld, met ongepaste advertenties en de manier waarop we ons verdienmodel handhaven", schrijft YouTube. "Dat spijt ons. We willen het in de toekomst beter aanpakken."

In het afgelopen jaar verschenen er meerdere malen anti-LHBTQ-advertenties bij video's die zich positief uitlaten over het onderwerp. Daarnaast werden advertenties door YouTube bij video's geschrapt waarin woorden zoals 'transgender' werden genoemd. YouTube zegt zijn best te doen om dit beleid aan te passen. Homofobe advertenties zouden vaker door de site in de ban worden gedaan. Daarnaast wordt het algoritme dat video's met ongepaste inhoud opspoort verbeterd, zodat LHBTQ-video's hun advertenties niet meer automatisch verliezen.

Het is niet voor het eerst dat YouTube excuses maakt voor problemen bij LHBTQ-video's. In maart 2017 gebeurde nog hetzelfde, toen bleek dat video's over het onderwerp niet te zien waren voor gebruikers in een speciale beperkte modus.

Bron: https://www.nu.nl/internet/5341859/yout ... akers.html
What is essential? Is it visible to the eye?
Avatar gebruiker
Luuk
 
Berichten: 231
Geregistreerd: wo 15 jan 2014, 00:04
Woonplaats: Far away from nowhere

Re: YouTube biedt excuses aan voor verbergen LHBTQ-video’s

Berichtdoor Stefano » wo 11 jul 2018, 17:10

Men bemoeit zich m.i. veel teveel met de inhoud (ook Twitter en FB doen dit). De inhoud zou aan de gebruiker moeten worden overgelaten, tenzij de wet wordt overtreden. Dat men ondertussen geld verdient aan onverdraagzaamheid is natuurlijk wel een gotspe.
Stefano
 
Berichten: 15
Geregistreerd: za 07 jul 2018, 15:10


Keer terug naar In de media

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron